Når bilen står af på vej til jobbet

Vi har vist allesammen prøvet det: Vi er på vej på job, og lige pludselig siger bilen stop. Og hvad gør man så? Hvor kan man få hjælp? Skal man ringe efter nogen. Og har man den rigtige bilforsikring til situationen?

For mange af os er morgenerne hektiske: Vi står op, går i bad, får ungerne op, laver morgenmad, sender ungerne afsted, for derefter at ordne de sidste småting, inden vi drager afsted på job.

Så kommer vi ud, sætter os i bilen og tænder for radioen. P4 som sædvanligt, hvor konkurrencer, musik og nyheder gør os i godt humør. Vi drejer ned af Lærkevej, vinker til Jørgen og Bent og tænker, at denne dag bliver fandme god.

Så sker det: Bilen siger stop. Den giver ikke gøre sit job. Enten er det motoren, ellers er den punkteret eller også mangler den benzin. fandens også. Det første der går gennem dit hovede, er om det bliver dyrt. Dernæst tænker du, at du nok må ringe til bossen og fortælle, at du bliver forsinket.

Hvilke muligheder har man?

Heldigvis er der flere muligheder, for at komme videre fra den trængte situation. Eksempelvis kan du gøre følgende:

  • Du kan ringe efter en ven, kammerat, familiemedlem eller kollega og høre, om personen har mulighed for at hjælpe. Det kan måske være, du kender en, der har en bil med lad, eller måske en bil, der kan trække din egen med et reb. Dete r i hvert fald værd at prøve af, som man siger.
  • Du kan ringe til vejhjælpsfirmaer. I Danmark findes der en del vejhjælpsfirmaer. Eksempelvis FDM, Falck og Dansk Autohjælp eller SOS som de kalder sig. Her kan du købe hjælp for omkring 1.000-2.000 kroner. Men prisen varierer.
  • Du kan ringe efter et flyttefirma. Det lyder vanvittigt, men det er faktisk muligt at tilkalde et flyttefirma og sige, at du gerne vil have flyttet din bil. Det er lidt alternativt, men i hvert fald en mulig.
  • Du kan lade bilen stå.

Forsikring

Afhængig af hvilken skade, der gør, at din bil siger stop, kan det være, at din bilforsikring kan hjælpe med det økonomiske. Det kan faktisk også være, at du har ret til vejhjælp gennem dit forsikringsselskab. Dette kan du tjekke i dine forsikringspolicer, som godt nok en gang i mellem er ganske uoverskuelige. Du kan selvfølgelig også bare ringe til dem og spørge.

Sværere er det jo ikke. Så husk det, næste gang du kører afsted på arbejde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>