Undgå studielån. Få et studiejob!

Det har altid været et omdiskuteret emne, men efter finanskrisen er det virkelig blevet et ‘hot topic’ i medierne. Er SU’en for høj eller for lav? Samfundet mener vi skal skære i SU’en. Men hvis du er studerende i en af de større universitetsbyer vil du nok mene noget helt andet. Her kan SU’en ofte ikke dække huslejen, og mange studerende studerende vælger at låne penge for at få økonomien til at køre rundt.

Studiejob giver bedre karakterer og jobmuligheder

Mange studerende tror fejlagtigt nok, at studiejob betyde mindre tid til studie og derfor også foringelse af læring og karakterer. Men der er gode grunde til at glemme alt om studielån og sende jobansøgninger afsted. Flere undersøgelser tyder nemlig på, at  deltidsjob ved siden af studiet har flere fordele.

Et studiejob holder dig igang og er en god afveksling fra studiet, ligesom andre fritidsaktiviteter såsom sport. Det stimulerer hjernen og fremmer indlæringenevnen.  Et studiejob sætter gang i din hverdag og gør dig bedre til at udnytte tiden ordenligt. Det gør dig simpelthen mindre doven.

Hvis du er så ‘heldig’ at få et studierelevant job, kan det endda være du får mulighed for at bruge din uddannelse i praksis og udvide dine kompentencer.

Sætter gang i dit sociale liv

Udover de økonomiske og faglige fordele kommer de sociale. Med et studiejob udvider du din omgangskreds. Det er specielt relevant, hvis du er flyttet væk fra din hjemstavn for at studere. Sociale relationer bidrager i høj grad til livskvaliteten. Det gør dig både gladere og giver dig mere overskud til resten af livets udfordringer – for eksempel studiet. Mange har stiftet livslange venskaber på fritidsjobbet.

Men udover det rent personlige plan, kan nye kontakter også hjælpe dig set i et mere arbejdsorienteret lys. I dagens Danmark er konkurrencen om arbejdspladserne intens. Der er mange kompetente mennesker ser søger de samme jobs, og i mange tilfælde er det ens kontakter der afgør om man får et job eller ej på den anden side af uddannelsen. Derfor er det godt at udvide ens netværk, og det kan studiejobbet kan bidrage med.

Tag jobbet selvom du ikke har brug for pengene!

Som du kan se er der mange fordele ved at tage et fritidsjob. Ikke blot økonomiske. Derfor bør du overveje om du ikke burde søge om et, også selvom du måske ikke lige står og mangler penge lige nu og her.

Det er altid en god idé at lægge penge til side når du ikke har brug for dem. Måske får du lyst til at bruge dem i fremtiden. En opsparing er god at have, hvis man en dag får en ‘spontan’ idé, der koster penge. Det kan være en studierejse, nye møbler, lejlighed osv.

Så hvad venter du på? Se at undersøge jobmarkedet og find et studiejob, der passer dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>