Har du lyst til at blive en freelance oversætter?

oversætter

Er du studerende og leder efter en fritidsjob, eller har du afsluttet din bachelor og kunne tænke dig at prøve kræfterne af med et job som freelance oversætter, så skal du læse med her og se, hvad dine muligheder er.

Dine kvalifikationer for at blive freelance oversætter:

For at arbejde som freelance oversætter skal du have følgende kvalifikationer: Du skal som minimum have en bachelor uddannelse i oversættelse, sprog eller kommunikation fra KU, CBS, SDU, Niels Brock eller lign. Derudover er det også en fordel, hvis du har erfaringer indenfor oversættelse på et professionelt niveau.

Som udgangspunkt skal du have kompetence i flere end et sprog, og at du bruger et eller flere sprog på universitetsniveau. Du skal kunne et fremmedsprog flydende.  Det er også en stor fordel, hvis du har et fremmedsprog som modersmål, hvilket vil være et godt fortrin på jobbet.

Derudover skal du kunne nikke genkende til følgende: Du holder af udfordringer og kunne arbejde under tidspres. Du har en forkærlighed for sprog og at skrive tekster. Du kan arbejde selvstændigt og strukturere dit arbejde, så du kan levere resultatet til tiden. Du er et rart og imødekommende menneske. 

Hvad giver et job som freelance oversætter dig?

Et job som en freelance oversætter giver dig utrolig mange fordele. For det første, har du muligheden for at få værdifulde erhvervserfaring, mens du studerer. Det vil både gavne din studier og dine muligheder for at få job senere, når du er færdiguddannet.

Du kommer til at bruge dine sprogkompetencer på den bedste mulige måde. Du kommer altså til at bruge teorien i praksis, hvilket vil give dig flere perspektiver og berige din akademiske kompetencer. Du vil hurtigt opdage, at det at bruge sproget i praksis og i erhvervsmæssig sammenhæng er meget anderledes end at læse det. Praktiske sprogkundskaber er nødvendige for alle, der studerer sprog og kommunikation.

Endvidere hvis ikke du altid har drømt om at blive en oversætter, kan du alligevel med den erfaring i bagagen åbne op for mulighederne for at arbejde med sprog på en anden måde eller at arbejde i en international virksomhed.

Har du lyst til at blive professionel eller freelance oversætter, kan du med stor fordel gå ind på www.lingobob.dk for flere informationer.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>